dimarts, 28 d’octubre del 2008

PAUL PRESTON SIGNA EL MANIFEST I EL DEGA ENS TANCA EL ADR

Assemblea d’Estudiants
de la Facultat de Geografia i Historia de la UV

Paul Preston signa el manifest reinvidicatiu dels estudiants de la facultat de Geografia i Història que demana la paralització del procés de Bolonya.

A punt de complir les 24h del tancament per part dels estudiants i estudiantes de la Facultat de Geografia i Història ja s’han aconseguit més de trescentes firmes per tal d’aturar el Procés de Bolonya. Entre elles professors de la Universitat com Carme Pérez Aparicio o Joan Brines i també el famós catedràtic d’Història Contemporània d’Espanya Paul Preston.

Aquesta matí, després de passar tota la nit a la facultat els i les estudiantes de la Facultat han començat una campanya informativa per donar a conèixer el tancament a la resta de la comunitat educativa i cridar per les seues reivindicacions.
A mig dia, a la Facultat es reatlizava una conferència del Doctor per la Universitat d’Oxford i Catedràtic en Història Contemporània d’Espanya Paul Preston, qui ha arribat puntual a la facultat aturant-se en la parada informativa que des de bon de matí havia organitzat l’Assemblea. Aquest després d’escoltar les nostres reivindicacions ha signat el manifest que explicita la paralització de l’anomenat Procés de Bolonya o Espai Europeu d’Educació superior, i demana la realització d’un referèndum vinculant als estudiants i estudiantes on es pregunte sobre la congelació de la implantació de l’EEES per engegar un procés de debat al sí de la comunitat educativa al voltant de les posibles reformes de la Universtiat.

Durant el matí han sigut centenars d’estudiants i estudiantes qui s’han parat a informar-se i a signar el manifest de recolzament de l’Assemblea, que durant el dia ha anat sumant forçes i que espera a arribar a un gran nombre d’assistents aquesta nit.
Tanmateix el professorat de la facultat no ha restat pasiu davant el nou escenari que s’ha donat a la facultat, que apareixia replet de tendes d’acampada, i alguns com Carmen Pérez Aparicio o Joan Brines han signat el manifest en recolzament dels i les estudiants de la facultat.

No obstant des de deganat s’ha pres una postura intransigent després de l’entrega de les nostres reivindicacions a l’equip de govern de la facultat i de la negativa per part de l’assemblea a mantindre una reunió mitjançant representats. D’aquesta manera el degà a prohibit l’accés a l’aula de l’Assemblea de Representants (ADR) on els estudiants disposen d’un material que ha quedat inaccesible.

2 comentaris:

Red Zeppelin D3 ha dit...

Doncs, això s'hauria d'aconseguir a les nostres facultats; en obtenir suport de la majoria de la gent favant de Bolonya. Si s'ha fet a València, per què no podem ocupar la nostra facultat?

Jordi Bonvehí ha dit...

Enhorabona gent!