dimarts, 28 d’octubre del 2008

Solidaritat: amb els actes de la UAB

De:http://assembleafacultats.blogspot.com/

15 estudiants amenaçades de presó per la UAB
Durant el curs 2007/08 el moviment estudiantil de la UAB va denunciar la greu manca de finançament públic de les universitats públiques i el frau de les noves titulacions (Grau). El moviment estudiantil de la UAB va realitzar una jornada de vaga i manifestació el 6M que va aplegar a més de 10.000 persones per Barcelona sota el lema: “Derogació Reial Decret de Graus, no a Bolonya no a la LOU”.
La reacció de l’Equip de Govern de la UAB (liderat per Lluís Ferrer i Caubet, amb Rafael Grasa com a Secretari General i en Joan Carbonell com a Vicerrector d’Estudiants) va ser d’un autoritarisme creixent:
Petició d’invitació del Comitè de Vaga (professorat laboral +assemblees d’estudiants) al Consell de Govern per exposar els motius de la vaga. Denegada.
Tancada a la Facultat de Lletres. Els interlocutors de la taula reivindicativa són amenaçats al cap d’una hora de la crida als Mossos d’Esquadra. No hi ha més diàleg.
Entrada dels Mossos d’Esquadra a la Facultat. Càrrega contra la concentració d’estudiants, professors i treballadors en solidaritat. La càrrega es desenvolupa sense avís previ,a fosques i amb resultat de més de 50 ferits. Malgrat la petició del Departament de Prehistòria i del Departament de Psicologia Social: cap fet ha estat investigat, cap estudiant ha estat reparat.
El Secretari General, Rafael Grasa, qualifica de “minoria feixista” als estudiants que exercien el seu dret a la llibertat d’expressió dins i a fora de la Facultat.
Tres mil persones pujen al Rectorat al dia següent a demanar la dimissió del Rector i l’Equip de Govern, inclosa la Degana de la Facultat de Lletres, Elena Estalella. Cap membre de l’Equip de Govern dona resposta.
Tots els comunicats de les assemblees d’estudiants (majoria electa de representació estudiantil als òrgans de govern) és difós per mitjans oficials de la UAB. El mateix destí pateixen ABSOLUTAMENT TOTS els comunicats crítics amb l’acció de l’Equip de Govern.
El rector menteix al Consell de Govern i nega l’existència de ferits.
El Vicerectorat d’Estudiants ha tallat els fons econòmics que per dret pertanyen a les assemblees d’estudiants com a representats als òrgans de govern.
Els òrgans de govern comencen a reunir-se invariablement amb presència de membres dels Mossos d’Esquadra, de seguretat privada i cada cop més lluny dels estudiants als que afecten les decisions i/o del campus.
Els membres electes a junta de facultat no són convocats a les reunions dels òrgans als quals pertànyen.
La Junta Permanent de Lletres està ara en contenciós administratiu.
La presència de policia secreta al campus s’ha naturalitzat i fins i tot les assemblees ordinàries compten amb presència de seguretat privada a l’exterior.
L’Edifici del Vicerectorat d’Estudiants fa informes polítics al Vicerector sobre l’activitat de les assemblees.
Com a resultat de la càrrega dels Mossos d’Esquadra el 4 de març cada reunió del Consell de Govern ha comptat amb la presència d’estudians que demanen respostes sobre aquests fets sense cap èxit. Sis persones han rebut un expedient disciplinari al qual se'ls imputen faltes molt greus segons el reglament franquista de 1954: manifestació contra la institució. Què van fer? Donar cops amb la mà a la porta del Consell de Govern per tal de poder entrar i fer preguntes i rebre respostes.
Com a resultat de la manca de respecte total i absoluta per part del Deganat de Lletres cap als representats d’estudiants escollits per Assemblea (contra el plans d’estudi) la junta permanent ha estat impugnada a tots els nivells, s’ha demanat medicació al Síndic de Greuges i ara està al contenciós administratiu.
La Degana va enganyar als estudiants i davant la vergonya de la seva gestió no ha tingut més resposta que demanar sang contra els estudiants que van exigir respostes al Deganat allà a on estigues, qualificant als estudiants més compromesos i actius políticament de la facultat de caníbals i alborotadors irracionals i sense arguments. Un mes després els estudiants que van impugnar la junta, tots els portaveus i totes les persones conegudes per la seva activitat política van rebre expedients disciplinaris amb el mateix reglament, amenaçats d’expulsió. Ja son 31 persones amenaçades a perdre el dret a estudiar a la univeristat per defensar la universitat pública i accesible a tothom, de qualitat i autònoma.
Com a resultat d’una de les mobilitzacions un membre del cos de seguretat va patir un desmaï (tractat amb normalitat als serveis d’urgències de l’hospital i amb alta al cap d’unes hores sense més tractament addicional). Aquest senyor va interposar demanda contra les persones que el creu que li van fer patir. La UAB ha aportat informació extra i no demanada pels jutjats inclosa una llista negra amb el nom de 15 estudiants.
Col·labora ACTIVAMENT PER A L’EMPRESONAMENT DELS SEUS ESTUDIANTS. Un fet inèdit a la història de la UAB i de les universitats ni a la dictadura ni en democràcia.

3 comentaris:

Trescci ha dit...

endavant la lluita !!!

fora els progres del maig del 68 de les poltrones !!

Unknown ha dit...

Està guapísim el blog,i la foto de dalt de l'assemblea votant,és genial!

A continuar la batalla tots i totes que ho estem fent molt bé,i ens estàn agarrant respecte els de dalt.

Força a les Assemblees,i ànim xics i xiques!tot el poder per als estudiants!actuant junts canviem les coses!

Assemblea de Estudiants de Geografia i Història de UV ha dit...

Tenim que començar des de ja a moure tot el tema de solidaritat amb els quinze companys de la UAB!